20.01.2011 г.

"Нежност"

Нали ви казах, че много обичам цветята от текстил?! Е, тогава няма да ви изненадам като ви кажа, че това е една от любимите ми картички:-). Кръстих я "Нежност", защото изчистения силует, цветовете и изобщо всичко в нея ми навява за нещо много нежно и приятно.
Спокойна вечер изпълнена с много нежност пожелавам на всички ви!:-)

17.01.2011 г.

Картичка с Мечо :-D

Ето още една поздравителна картичка ... може би за рожден ден :-)! Няма много детайли по нея, но истината е , че понякога залагам не толкова на сложността на изработка ,колкото на конкретна простичка идея, която да радва окото:-). Мисля, че това е точно една от тия картички. Мен лично ме радва, надявам се това да не се отнася само за мен ха-ха.
Успешен ден на всички ви!16.01.2011 г.

Дръвче от естествени камъни

Това е поредното дръвче от мен :-). Имах няколко наниза от естествени камъни и реших с тях да направя бонсайче. Почнах го на шега, без реална представа как точно ще изглежда, но накрая се получи ето това :-)Наградата от Двете Елши!

Вече съм в състояние да изпълня едно обещание, което дадох преди малко повече от седмица :-). Заглавието на публикацията говори само по себе си, но все пак ще кажа, че вчера сутринта бях приятно изненада от куриер на вратата, който ми достави така очакваната награда от конкурса на Двете Елши за коледна картичка. Наградата е чудесна и както се досещате е свързана с правенето на картички. Ако всички са точно като мен и все гледат да си купят още някой материал или инструмент и винаги всичко , което имат им се струва все още недостатъчно ха-ха, то значи такава наградата е най-точното попадение. Но, няма да ви държа в напрежение ще приложа направо снимков материал за доказателство ;-D.

С много благодарности към Двете Елши за прекрасната награда! Пожелавам им много успехи във всичко!

14.01.2011 г.

От скрина! :-)

Много харесвам цветята направени от текстил :-). Нямам много опит с тях, но смятам да променя този факт, като ги изполвам повече в работите си. Днес ще ви покажа една картичка, която бях започнала преди сигурно 1 година ха-ха. Всичко по нея беше направено , но в средата липсваше цветето. Знаех, че нещо трябвада има там, защото ми стоеше много празно, но така и не реших какво да сложа и така забутах недовършената картичка някъде из кутиите. Малко преди Коледа намерих едно парче органза останало от декорацията на някакъв букет и направих от това парче цветенце уж за проба. Като видях резултата веднага ми хрумна къде да го сложа - естествено на забравената ми недовършена картичка :-). Мисля, че се получи добре или поне на мен ми харесва така:-). Надявам се резултата да хареса и на вас!

11.01.2011 г.

Щрак,щрак!

Края на лятото попаднах на едно приказно местенце,което невероятно много зарадва сетивата ми :-). Тогава бях в стихията си да се уча да снимам и бях твърдо решена, че ще се върна на същото място и ще опитам да направя с дъщеря ми опит за фотосесия. И така след няколко седмици великият ден вече беше плануван, но ме чакаше мъничка непредвидена изненада. Ден преди събитието се оказа, че прогнозата за времето е плачевна и идеята бавно,но сигурно угасваше. Не си направих труда да се подготвя, а грандиозните ми планове влючваха старателно подбиране на тоалет за малката моделка, аксесоари прически и прочие... такива планове имах ще рече човек, че това ще бъде фотосесията на живота ми :-). Но изненадите не свършваха. Въпросния ден времето започна прекрасно и нямаше никакво намерение да се разваля. И ей така на прима виста решаваме със семейството, че все пак ще отидем. Метнах една моя рокля в чантата, естествено фотоапарата иии потеглихме. Всичко щеше да бъде прекрасно,ако в бързината не бях забравила едно от най-важните неща - комаротрепача ха-ха. Това иначе приказно местенце е част от резерват с много водаааа и храсталаци и съответно многооооо ама много комари. Накрая снимах разбира се, но няма да ви казвам каква борба беше с комарите. Горкото ми детенце непрекъснато ръкомахаше и се шляпаше, а аз все се ядосвах, че мърда, защото нищо не можеш да фокусирам като хората ха-ха. Бях сигурна,че и една снимка вероятно няма да излезе читава, но все пак това не беше съвсем така. Ta, макар и от преди няколко месеца искам да ви покажа някой от снимките направени тогава :-).

Само за теб!

Това е картичката за днес :-). Отново познатите ви цветя, темата също е позната, но все пак се надявам да ви хареса :-).

10.01.2011 г.

Картичка за влюбени!

Тук съм използвала онези цветенца от органза или хастар,за който ви говорих преди доста публикации. Ако все пак сте забравили можете да си припомните как се правят :-) - http://kornishonka-handmade.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

7.01.2011 г.

Чантичка за малка госпожица!

Това ще е последната ми публикация за тази седмица! Мисля уикенда да поработя повече и по-малко да публикувам, че накрая ще се окаже, че няма какво да ви споделям ха-ха!

Видях в интернет преди няколко месеца, много интересна мини чантичка, за която жената беше използвала два СD или DVD диска като основа за двете страни на чантичката. Самите дискове бяха облечени с тънка прежда и след това съединени на една кука, за да образуват малка чантичка или по-скоро портмоне. Идеята много ми хареса,но реших да я модефицирам, защото ми беше нужна по-голяма чанта, почти като малко сакче в което дъщеря ми да може да си прибира цвичките и поличката, когато ходи на балет . Поразрових се за различни цветове прежди,които ми бяха останали и започнах. Почти я бях завършила,но се хванах да правя Коледни картички и я оставих. Предвидливата ми дъщеря обаче, която нямаше търпение да си я ползва пожела това да бъде един от подаръците й за Коледа и то е ясно,че нямах особен избор, та ден преди празника я завърших експедитивно, за да я зарадвам:-). Ето това се получи накрая. Има си доста кусури, но аз не съм толкова добра с куките ха-ха, та моля бъдете снизходителни към творбата ми :-)6.01.2011 г.

Спечелих конкурса на Двете Елши!

След 5 дневно тръпнене в очакване на резултата от конкурса за Коледни картички на Двете Елши днес мъжлето на пожар звъня у дома за да ми честити пръв новината че съм спечелила . Майтапа беше, че минути преди това аз бях проверявала дали има резултати и те не бяха обявени още и на практика той ми съобщи хубавите новини ха-ха. Та, днес съм наистина много доволна, защото за първо участие в конкурс и да спечеля първото място за мен си е повод за радост. Няколко моя близки приятели, които определено са както самите те казват - фенове на моите творения - ми задават един и същ въпрос: Каква е наградата???? Ами истината е че нямам ни най-малка представа ха-ха, но със сигурност знам, че като разбера ще разберат и те и вие ;-).
Ето това е картичката с която спечелих :

Благодаря на всички, които са гласували за мен, защото първото място нямаше да е мое, ако не бяха гласовете в моя полза на всички, които харесвате това което правя:-)

Картичка за сватба

Още нещо от архива в духа на последните две картички!!! ;-)

Картичка за рожден ден

Тази картичка не е съвсем нова,но се сетих,че не съм я публикувала. Трябваше да е съвсем семпла и изчистена. :-)

5.01.2011 г.

Дантела от хартия!

Незнам какъв коментар да направя за тази картичка! Само ще кажа, че дантелата е направена от множество малки цветенца съединени помежду си. Доста пипнивичко занимание,понеже се лепят огледално (от двете страни на основата с дупката), но пък мисля,че резултата си заслужаваше усилието :-)4.01.2011 г.

Пинокио!

С тази торта участвах в едно онлайн предизвикателство преди доста време. Темата беше торта с приказен герой. Незнам защо тогава реших, че моя приказен герой ще е Пинокио ... толкова труд хвърлих по изработката му, че не ми се мисли. Някой от вас знаят, но за тези които не са запознати ще кажа, че всички фигурки по тортата трябва да са ядливи или с две думи, моят Пинокио,пергамента и всяка украса върху тортатае от захарно тесто :-).

Закачлива тортичка!

Такааа... след като ви показах тортичката за принцеса сега ще ви покажа и тортичка за принц ха-ха. Всъщност ще ви кажа, че тази и предната торта ги правих едновременно за рожденните дни на братче и сестриче. Не си мислете,че са близначета съвсем не, те са брат и сестра с няколко години разлика,но родени на една и съща дата в един и същ месец затова и рожденните си дни празнуват заедно :-).

Торта за малка принцеса!

Когато за пръв път публикувах някой от тортите,които съм правила обещах,че независимо от факта,че на този етап почти не се занимавам с това все пак ще гледам във времето да ви покажа всички макар да съм ги 'забърквала' преди повече от година. Тази специално е правена за рожденния ден на една малка госпожица.3.01.2011 г.

За вечната любов!

Доста картички публикувах през последния месец и за да не ви омръзва ще ви покаже какво друго правих преди една седмица.
Поръчката за това дръвче беше много специална, защото бе за мноооого специални близки до сърцето ми хора - две много влюбени гълъбчета, които празнуваха поредната годишнина от сватбата си точно преди Нова Година!Честита Нова Година!

Честита Нова Година на всички! Пожелавам ви много здраве и много благословена 2011 година!
Това са последните новогодишни картички, които направих!