26.02.2011 г.

Gold tree :-)

Защо това заглавие ли? Истината е, че вече се чудя как да кръщавам публикациите си ха-ха. Защо е толкова трудно не мога да си обясня, но е факт и понякога, за да избегна дългото стоене пред монитора и многоминутното мислене използвам за заглавие първото нещо, което ми хрумне като гледам повода за поредната публикация:-). Това е едно мънистено дръвче с цветчета от естествени камъчета в оранжево и златни листенца,което завърших тази седмица.

Височина:27 см






Честит Рожден Ден!

Тази седмица 'Двете Елши' имаха рожден ден и тази картичка направих специално по този повод! Картичката определено е стил, който не съм пробвала досега и е съвсем различна от всичките ми досегашни проекти, но аз обичам разнообразието и когато ми хрумне нещо различно не пропускам случай да пробвам. И така, да не изпадам в излишни приказки :-).Мили момичета от екипа на 'Двете елши' тази картичка е специално за вас,надявам се да ви хареса :-D.





25.02.2011 г.

Blue tree

Вчера завърших едно ново бонсайче от мъниста, което искам да ви покажа сега. Много исках да направя дръвче в синьо, защото до сега този цвят мъниста все оставаше неизползван. Доста се чудих как да изглежда, но накрая се получи ето това.

Характеристики:

Височина: 14см
Ширина: 27см







Вчера завърших още 2 дръвчета така,че очаквайте отново включване от мен ;-)

20.02.2011 г.

Закъсняла валентинка!

Закъснялата ми валентинка всъщност е закъсняла моя публикация, защото валентинката си отиде при собственика съвсем навреме, но аз неможах да ви я покажа по-рано. Малкото ми момченце беше много болно и цяла седмица бях непрестанно покрай него. Сега слава Богу той е много по-добре, а аз съмдостатъчно спокойна, за да се захвана отново с публикациите в блога. Тази валентинка е много подобна на предишната, но това е защото поръчителят пожела да е същата или поне подобна на нея. Аз естествено реших да не се повтарям съвсем и затова поразчупих съвсем мъничко идеята. Акцента с голямото хартиено цвете естествено си остана основен ;-).





10.02.2011 г.

Тъмно червено и златно - ах любов !!! :-)

Снощи по тъмни доби бързах да свърша с тази картичка, която бе поръчка от моята леля подарък за едно влюбено семейство. Ужасно се измъчих докато реша как точно да изглежда и накрая схемата си стана доста банална, но пък цветето, което за първи път пробвах да направя се получи прекрасно и с него картичката направо оживя.
Сърчицето е от ръчно направена хартия със златни орнаменти, а цветенцето е правено от червен картон на който добавих като фон златни цветчета. На снимката изобщо не си личи, но тичинките на цветето са от златни мъниста и отгоре за повече блясък добавих брокат (старо злато). Наложи се обаче да снимам още снощи, а тогава лепилото в броката все още не беше изсъхнало и понеже то е млечно бяло отдолу изобщо не се виждат мънистата ха-ха. Все пак на мен резултата ми хареса,надявам се картичката да хареса и на получателите. :-)



6.02.2011 г.

Жълто, бяло и черно !

Аз отново съм на линия, този път за да ви покажа какво направих за второто предизвикателство, в което реших да участвам. Изминалата 2010г. завърших с участие в предизвикателството на Двете Елши и сега първото предизвикателство за 2011 г. в което мисля да се включа е пак на Двете Елши. Много ми хареса идеята им и затова реших да се пробвам. Задачката този път е да направим картичка,която да е само от 3 цвята - жълт, черен и бял. Картички с жълто никога не са ми били силна страна, затова сложих жълтото като акцент. Направих една обикновенна картичка и към нея картичка във вид на кутийка изненада или така наречените magic boxes. До колкото знам мога да се включа с повече от една картичка,но понеже не съм сигурна дали кутийката се брои като картичка с нестандартна форма затова слагам и двете заедно :-).





Малко допълнителна информация :

Кутийката е с размери 7,5/4,2 см. в затворено положение
Картичката е с размери 15/12 см

1.02.2011 г.

Нещо познато и не толкова познато :-)

Здравейте отново! Бях тръгнала да публикувам почти всеки ден по нещо ново, но последната седмица се захванах усилено да плета няколко дръвчета от мъниста и затова публикациите в блога ми останаха малко на заден план. Днес искам да ви покажа една стара - нова картичка. Сигурно ще ви се стори ужасно позната и няма да сгрешите, защото това е почти същата картичка, с която участвах в конкурса на Двете Елши. Просто направих втори вариант, който не е на тема 'Коледа', а на тема 'любов' :-).