3.12.2010 г.

Картички 2010

В очакване на Коледа!

От доста време не съм писала нищо, но това не значи,че съм стояла със скръстени ръце. Истината е, че трескаво се подготвях и все още се подготвям за коледните празници. Времето за съжаление винаги се оказва твърде малко, за да бъдат свършени всички неща, които искаме затова няма да отлагам повече и ще започна да ви показвам над какво работя.

Малко подготовка!!!
За всяко хубаво нещо е необходима и здрава подготовка. Аз за себе си открих,че много по-лесно работя, когато предварително си направя всякакви шуротийки,които в процеса на работа мога да използвам. Затова в продължение на няколко седмици главното, с което се занимавах беше да подбирам и оцветявам рисунките,които ще ползвам, да си плета цветчета, да правя снежинки от мъниста и всякакви такива подобни неща...Тази година правих и едни нови цветчета от плат, които видях някъде в интернет. Сега щеше да ми е много по-лесно просто да дам линк към урока за тях, но всеки път забравям да си записвам източниците от, които черпя дадена информация. Така или иначе искам да споделя с вас тези цветчета, затова ще опитам с две думи да обясня как да си направите и вие.
Необходима ви е органза или хастар. Аз съм правила и с двата материала и се получава много добре. Изрязват се кръгчета с малка разлика във диаметъра - за едно цветче аз ползвам три размера. След това идва най-сложната част, която е свързана с много търпение особено ако кръгчетата са с малък диаметър. Трябва да бъдат внимателно обгорени на свещ , за да не се нищят. За да не се изгорите може да ползвате тънки пинсети, с които да държите кръгчетата докато ги обгаряте. Ето така изглеждат вече обгорените цветни кръгчета:Избирам си три размера кръгчета и ги нареждам по големина от по-голямо към по-малко. След това по средата ги съединявам с помоща на игла и конец - достатъчни са само 2-3бода, колкото да се захванат добре едно за друго. Във всяко готово цветче там където съм съединила с конец капвам по една голяма капка лепило С200 (гъсто)и наръсвам обилно с мъниста (синци). След като изсъхне лепилото изтърсвам излишното количество мъниста. Това е!

2 коментара:

  1. Снежинките са невероятно красиви! Трябва да дадеш урок и за тях. Много ми харесват и плетените ти цветя. А тези от плат ми се иска и аз да ги пробвам, така както си обяснила няма да е трудно да ги направя.

    ОтговорИзтриване
  2. Деси радвам се, че обясненията ми ти са били полезни. Ще публикувам и схема на снежинките задължително :-).

    ОтговорИзтриване