20.12.2013 г.

Червенокоска

Днес реших да ви запозная с една огнена красавица, която направих съвсем скоро. Куклите станаха доста сериозна част от моите занимания и за напред мисля, че доста публикации ще имам посветени на тях. Все още експериментирам с различни техники, различни кройки, различен начин на изрисуване на лицата. Като че ли не съм намерила съвсем стила си. Понякога използвам детайли, които съм видяла при някой майсторки на кукли съчетавам различни техники в стремежа си да усетя кое ще ми легне повече на сърцето. Истината е, че както за всяко друго неща, та и за това се изисква много труд и постоянство за да станеш наистина добър в това, което правиш. Моята цел е да стана наистина добра и  знам, че ще ми е нужно време за това.
Но, да кажа все пак няколко думи за тази червенокоска. Тя е висока 42 см. Има огнено червена мека вълнена коса и прекрасни, любопитни, сини очи. Една от любимите ми кукли :-). Не може да стои сама изправена, но пък може да стои седнала :-). Има си леко парцалива,кокетна рокличка и мъничко цвете в буйните коси :-).
Благодаря ви, че се отбихте при мен!

4 коментара:

 1. Влюбих се в тази ти кукла!!! Невероятно красиво личице, браво на теб!

  ОтговорИзтриване
 2. Прелестна е! Ставаш все по-добра, мисля че няма да ти трябва много време. И аз все още откривам моя стил и се лутам, но и аз като теб съм се запътила към дебрите на куклите :)

  ОтговорИзтриване
 3. Arkadia, благодаря ти! За личицето обаче заслугата ми е до толкова, че мога да рисувам що годе добре и да пресъздавам нещо видяно. Иначе специално на тази кукла понеже е една от първите ми и все още здраво експериментирах, та за нейното личице съм взаимствала идеята от една моя много любима руска авторка на кукли. Тя прави невероятен рисунък на лицата на куклите си и исках да опитам да направя нещо подобно и аз.
  Ганима, благодаря и на теб от все сърце!
  Тони, скоро и двете се надявам да станем доста по-добри в куклоправенето. Който се труди няма начин да не успее в един момент :-). Благодаря ти! <3

  ОтговорИзтриване