9.03.2011 г.

Схема за цветче от мъниста

Тази седмица явно ще е седмица на уроците,защото и днес мисля да публикувам един урок. Преди няколко публикации показах едно дръвче от мъниста със сини цветчета и тогава по молба на Адриана обещах да дам схема на цветчетата. Схема имах разбира се от едно списание,което преди доста време дръпнах от интернет,но когато тръгнах да я търся и се оказа, че не мога да я намеря. Аз обаче,когато дам обещание на някой се старая максимално да го изпълня и затова реших да снимам стъпка по стъпка как правя въпросните цветчета.
Хубаво е цветчетата да се правят с възможно най-малките мъниста, за да станат наистина нежни. В моя случай ползвам мъниста 2мм,въпреки, че на снимките изглеждат доста по-големи :-)
Започва се с изплитането на 5 листенца (за един брой цветче) по тази схема, но вместо максималния брой на мънистата от средния ред да е 6 в нашия случай ще е 4. Или последователността на броя на мънистата от всеки ред ще е следната 1-2-3-4-3-2-1

Задължително на всяко листенце трябва да сеостави поне по 5-6 см тел да стърчи в двата края.

Сега следва съединяването на отделните листенца в едно цветче. Ще ми е трудно да обясня с думи какво точно се случва, но се надявам по снимките да става достатъчно ясно. В случая аз добавям по 5 мъниста за оформянето на чашката на цветчето, това е по основаната схема,която всъщност е за цвят на жасмин. Когато правих сините цветчета добавях само по 1-2 мъниста за чашката.






Надявам се да съм била полезна:-).
Лек и успешен ден на всички ви!

10 коментара:

  1. Много полезен уро:))))Благодаря ти:))))Страхотни цветя стават така:)))

    ОтговорИзтриване
  2. много полезно,много ти благодаря,ще ми послужи

    ОтговорИзтриване
  3. Много ти благодаря за спазеното обещание и полезното уроче.Цветенцето е прекрасно и в жълто. Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, Корни, толкова са изкушаващи тези цветя! Освен, че са разкошни ми се струват и доста лесни за изработка, ама то как няма да изглежда лесно, като ти си ги показала така разбираемо и подробно:) Много ти благодаря! Чудни неща правиш!

    ОтговорИзтриване
  5. Много полезен урок, а за мен всичко е ново! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз благодаря! Имам желание и ще опитам непременно :)

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасен урок, някой ден ще се възползвам!

    ОтговорИзтриване
  8. Супер, Корни! Благодаря ти за урока! Едва ли ще се справя, но вероятно ще поробам. :)

    ОтговорИзтриване
  9. благодаря ти за урока! Все още нямам куражът да се пробвам, но все някога ще му дойде времето, защото мноооого ми харесват - листенца, снежинки, цветенца за използване в абуми и картички.

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотен урок:) Благодаря!
    Имам награда за теб, която можеш да видиш тук http://julka84.blogspot.com/2011/03/award-2.html

    ОтговорИзтриване