7.03.2011 г.

Цветна градина!

Чудех се с какво да ви поздравя днес мили дами. Хубавите пожелания никога не липсват на този ден, но моето желание и пожелание към вас е всеки ден от живота на всяка една от вас да бъде празник и близките до сърцето ви хора никога да не забравят да ви показват всеки час и всяка минута уважение, любов и признателност. Не забравяйте да мечтаете, защото съм сигурна, че всяка мечта може да стане реалност. Ще е нужно търпение, сила и много борба,но все пак поемете риска да мечтаете и да работите за мечтите си!
Днешната ми публикация ще е малко по-различна и ще е посветена на ръчно направените цветенца от хартия. Както съм казвала не веднъж много обичам да използвам цветя в проектите си - дали от хартия или от плат не е толкова важно, но цветята са ми слабост. Съвсем скоро видях едни страхотни стенсили мисля,че бяха на 'Мариане', които изрязват цветчета,на които края на листенцата изглеждаше като дантела. Прекрасни и пак прекрасни, но както знаете колкото и да ни се иска няма как да притежаваме всички джиджавки, които видим на пазара, за да ги ползваме в проектите си. Та и аз така чудих се маех се и накрая се отказах от идеята да купя тези стенсили, но пък желанието да направя подобни цветенца провокира креативноста в мен. Хрумна ми как мога да направя подобни цветчета и реших да пробвам, накрая от тази хрумка се родиха доста идеи, които искам да споделя с вас. Искам предварително да кажа, че едва ли аз откривам 'топлата вода' и е съвсем вероятно някъде в нета да има показан подобен урок, но аз поне не съм намирала такъв и затова направих свой урок и след доста мислене се престраших и реших да го споделя с вас :-).
Всяка една от нас съм сигурна, че има поне по един бордюрен пънч под ръка , а аз да си призная в последните 3 години от както започнах да се занимавам с картичкоправене инвестирах най-вече точно в пънчовете, като по-дълготраен актив и затова имам доста повече от един вариант. Пънчовете винаги са били много интересен и многофункционален за мен инструмент и всеки ден откривам по още нещо,което може да бъде изработено с тяхна помощ. Така стана и с тия цветенца. Идеята беше да пробвам с конкретен пънч да направя цветенцето , а накрая се оказа,че с почти всеки бордюрен пънч могат да бъдат направени цветчета и всяко едно от тях да изглежда по съвсем различен начин.
Ето така започнах аз :-).

Няма да давам обяснение по картинките, защото ми се струва излишно,но все пак само ще кажа, че основния принцип ,който трябва да се спазва тук е,когато правите бордюрчето от двете страни на лентичката шарките трябва да са огледални и да не се разминават, за да може да се изрежат хубави равни листенца:-).






Още един вариант за цвете малко по-различен :-)



Втори вариант с друг пънч :-)







Ето я моята набързо скалъпена градинка от цветчета направени с различни пънчове ;-).



Ето и една картичка от мен с подобно цветенце! Има и още, но ще си ги запазя за някоя друга публикация хи-хи



Надявам се идеята да ви е харесала, a ако е така ще се радвам да я споделите и с други, като дадете линк към урока ми :-).

13 коментара:

  1. Първо честит празник:)))Пожелавам ти идеите да не спират и да си все по-креативна:))))Бъди обичана и много уважавана жена:))))
    Благодаря ти за урочето:))Всичките ти цветя са прекрасни:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти много за пожеланията (hug). Всичко,най-хубаво пожелавам и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник!!!
    От ръцете ти всичко излезло изглежда и женствено и красиво!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник! Бъди винаги обичана от всички мъже около теб :-) Урока е прекрасен, надявам се в най-скоро време да намеря време да пробвам твоята идея :-) Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Ауууу, прекрасни са. Ще опитам и аз. Честит празник!!!

    ОтговорИзтриване
  6. честит празник,всичко най-хубаво

    ОтговорИзтриване
  7. Честит празник и от мен!Бъди много обичана и щастлива,твори все така неуморно ,за да ни радваш очите и душите с тези прекрасни творения!
    Благодаря ти за идеите,които ми даде с тези невероятни цветчета!Много усмивки ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  8. Честит празник!
    Прекрасна цветна градина! Благодаря ти за урока! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Честит празник! Цветята са чудесни! Благодаря, че ги сподели с нас!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря на всички ви за пожеланията! Много се радвам, че идеята за цветята ви харесва:-)

    ОтговорИзтриване
  11. Възхитена съм от картичката. Прекрасна е! Ще пробвам някое от цветенца и ще ги покажа.

    ОтговорИзтриване
  12. Спасибо за великолепный Мастер класс!
    Очень красивые и оригинальные цветочки! Непременно попробую сегодня же

    ОтговорИзтриване
  13. Великолепно! Спасибо за Мастер класс

    ОтговорИзтриване