19.09.2011 г.

DOG fashion



Мда, сигурно при вида за заглавието на тази ми публикация сте решили, че нещо не четете добре, но няма грешка :-). И ето рискувам тотално ако до сега не сте ме сметнали за 'лудо за връзване' сега вече може би няма да ми се размине. Какво да ви кажа за този проект.  Идеята не е никак случайна, но със сигурност не ми е хрумнала, защото имам кученце, което се нуждае от дрешки ха-ха.  Та, както някой от вас знаят, вече повече от 10 години съм омъжена за вет. доктор и съответно темата за животните няма как да ми остане чужда. Покрай новата ни клиника и зареждането на магазина в нея се сблъсках с идеята за дрешките. Когато тръгнах да се ровя  за цените и предлаганите модели нямаше как да не се смая от простотата на голяма част от моделите  и в същото време от доста неприличните им цени. И все пак поръчах от един търговец докато мъжът ми беше в комадировка и когато пристигнаха  в мен се прокрадна идеята да ушия дрешка сама. Имах платове, имах идеи, имах и опит с шиенето и си помислих защо не редом до другите дрешки в магазина да стоят и мои :-). Тук историята става много интересна, защото идеята ми беше да вмъкна моето произведение между поръчаните от мен  за магазина и когато ги показвам на мъжът ми да не казвам,нито дума за стореното. След ден на умуване, короене и шиене мисията беше изпълнена. На лице имах едно малко дънково палтенце, на гърба на което нарисувах с текстилни боички една овца ха-ха. Мъжът ми се прибра и  аз нямах търпение да му покажа нещата. Седнахме на канапето у дома и аз му подавам дрешка след дрешка и му обяснявам: Тази  е на еди коя си фирма тази също и накрая му викам, а тази е на "Корнишонка дизайн" и чувам как той реагира само с едно - 'Аааааааа' -и това беше :-(. Реших, че дрешката не му беше харесала и естествено не ме стърпя и типично по женски го попитах кое не е наред. Всичко си беше наред разбира се, само дето възлюбения ми мъж беше решил,че аз на купена дрешка съм изрисувала само гърба ха-ха  и като разбра накрая какво всъщност съм му показала само дето не падна, защото изобщо не го очакваше. В общи линии това е историята с няколко изречения. И така през последния месец активно вместо с изработване на картички или дръвчета аз се захванах с изработване на дрешки за кученца с идеята да направя моя колекция, която се надявам да получи положителна оценка. Надявам се да ви харесат и на вас :-)


Топло, мекичко  палтенце с дънкова основа и подплата от бял полар. Размер 'М'
Към палтенцето реших да направя и вариант за комбинация с дънки ;-).




Палтенцето в детайл:





 Дънките в детайл:




 





10 коментара:

  1. Хлъц...направо ме остави със зяпнала уста. Това как ще му прилича на моя Алфи...:) Уникална си, честно!

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм фен на кучешките дрешки, но просто не мога да не отбележа, че съм много впечатлена от твоите. Справила си е просто страхотно! Овцата е много сладка. Успех с колекцията!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са хубави,направо ахнах,толкова сладки и гъзарски :)))Ще чакам с нетърпение останалите модели!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз като Нана хлъцнах. Много красиви дрешки. Не че имам куче, но пък бебета - да. Та можеш да помислиш след време и за бебешка колекция. Ама наистина са чудни :)

    ОтговорИзтриване
  5. Хаха, разби ме! Винаги съм смятала това да облечеш кучето си за снобизъм и не съм допускала, че кучешки дрехи ще ме впечатлят (и човешките рядко успяват), обаче тези изглеждат толкова сладки и майсторски пипнати!
    За другия път да ни ги представиш на жив модел!

    ОтговорИзтриване
  6. Е, който си го може, си го може! И аз не съм от привържениците на кучешките дрешки, но тези ми харесаха толкова много. Справила си се блестящо! А мъжът ти сигурно до ден днешен като ги види си казва с гордост "Това го е шила моята съпруга!". Сигурна съм, че ще се справиш с цяла колекция, първият модел е зашеметяващ. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Да, да и аз искам да я видя облечена на някой сладък куч. Ама като гледам колко е съвършена - съм убедена, че съвсем скоро ще си има горд притежател!
    Браво Корни, евала, машала и тъй нататък! :)
    Показвай още, моля теееее!:)

    ОтговорИзтриване
  8. Толкова са готини! Направо ми останаха очите в тази дрешка! Искам и аз една такава за моето малко куче... :)
    Ще чакаме с голямо нетърпение още прекрасни дизайнерски творения!

    ОтговорИзтриване
  9. Уникални сааа, много ми харесват.Жалко че моята е такава дунда и няма да се напъха в дънковите дрешки.Успех ти желая, страшно са сладки :))

    ОтговорИзтриване
  10. Уау, сега искам такива дрешки и... кученце към тях;) Толкова сладурски комплект, а тази овцичка е направо уникална!

    ОтговорИзтриване