22.04.2011 г.

Дръвче от мъниста

Това дръвче правих преди около 1 месец, но все не решавах да го публикувам, защото имах чувството че е недовършено. Много ми се щеше в основата да има ситни камъчета и горски мъх, но за съжаление неуспях да си намеря нито едно от двете. Така и не намерих място, от където да си купя изкуствен мъх, който на цвят да е наистина като естествен, а този, който си бях набрала есента от едни храсталаци на село - вече свърши. Но няма да се оправдавам :-). В крайна сметка и така дръвчето не е никак зле, но все пак ако ми попадне подходящ материал , за да осъществя първоначалната си идея преди някой да си го е харесал, то съвсем нищо не пречи да го префасонирам и отново да ви го покажа хи-хи.
Ето това е г-н Дърво:-):

Височина: 27 см.
Ширина: 28 см.


18.04.2011 г.

Ribbon Embroidery

За да не ви омръзна съвсем със сватбените нещица, въпреки, че имам още няколко идеи, които не съм споделила с вас, днес реших да ви покажа една моя импровизация. Преди около година видях в интернет страхотно пано за стена изработено от една дама, която беше съчетала рисуване върху плат с Ribbon Embroidery. Направо останах запленена, въпреки че като цяло тази техника на нашиване с панделки може понякога да изглежда и много кичозно. Това пано обаче толкова ме впечатли, че естествено умната ми главица реши, че и това трябва да пробва ха-ха. Опит номер едно разбира се нямаше да бъде нито грандиозен нито сложен, защото все пак незнаех дали ще се справя, но деята беше ако успея един ден да пробвам да си направя подобно пано на това, което ме направи почитател на тази техника.Та така ... днешната ми публикация ще е посветена на опит номер едно :-), пък за по-големите неща ще трябва още доста да се постарая.15.04.2011 г.

Сватбени покани! - 6

Седми вариант

Това са последните 10 покани от всичките 60 броя, които направих :-). Схемата също е позната, но това е съвсем умишлено и то по желание на бъдещата булка :-). Съвсем в началото на нашата кореспонденция, когато се опитвах да разбера какъв стил картички предпочита тя ми даде пример с няколко мои картички и на първо място беше тази със снежинките: http://kornishonka-handmade.blogspot.com/2010/12/blog-post_28.html. Разбира се нямаше как да оставя снежинките, но като цяло идеята беше да запазя схемата, да има воал и задължително мъниста. Тогава мислейки как да постъпя направих белите цветя с вплетеното цвете от мъниста и така се получи това, което виждате като резултат.

Остават ми само мъничко работа и всички покани ще отпътуват при поръчителите. Надявам се да ги харесат също толкова, колкото и на снимките и да останат наистина доволни от моята работа, за да стане предстоящия им празник поне още мъничко по-хубав , по нежен и по слънчев. И да не си помислите, че показах предварително всички покани на своя глава, ще си кажа без бой, че бъдещите младоженци са наистина толкова приятна двойка, че дори ме насърчиха да ги покажа, за да може и друг ако желае да се възползва от моите умения. Благодаря им от все сърце и им пожелавам много благословен изпълнен с много усмивки семеен живот!

14.04.2011 г.

Сватбени покани! - 5

Шести вариант

Точно тази картичка сигурно на някой от вас ще ви се стори позната и има защо.Във времето, когато мислих идеите за поканите имаше още две събития, които изискваха моята намеса с изработване на подходяща картичка. Идеята за нея ми дойде много спонтанно и веднага я осъществих, а след това вече знаех, че това е картичката,която искам да пратя на една мила дама, която трябваше да зарадвам за 8-ми март. Идеята ми се прие страхотно и като покана за сватбата, а в същото време и моята братовчедка пък хареса същата тази картичка за подарък за своята майка (моята леля). И така накрая зарадвах няколко човека, а за мен няма нищо по-хубаво от това :-). Всяка една бройка е изработена с много внимание и се надявам никой да не се сърди, че неговата картичка не е единствена - но ако погледне човек от друг ъгъл май всяка една е единствена, защото колкото и да се опитваме да повторим едно и също нещо съвсем точно, то просто няма как да се получи.

В тази картичка съм ползвала идеята за цветята направени с помоща на бордюрен пънч,която ви споделих преди няколко публикации:-). http://kornishonka-handmade.blogspot.com/2011/03/blog-post_5369.html
Както и в първия вариант на покана, която ви показах и тук съм правила текстура на рози, но този път със златна ембос пудра и след това съм оцветила допълнително с 3 вида мастило.Сватбени покани! - 4

Четвърти и пети вариант

Този път няма да давам обяснения, защото поканите,които ще публикувам се различават само по цвят от тези, които ви показах в предишната си публикация. Надявам се и тези да ви харесат:-).

13.04.2011 г.

Сватбени покани! - 3

Трети вариант

Това са третия вид покани. Бъдещата булка много искаше да има хубаво нежно лилаво в някоя от поканите. Честно казано доста се поозорих докато намеря подходящ картон и накрая рискувах с поръчка от нета и то на картон с по-малък грамаж от този, който съм ползвала до сега за изработката точно на този вид цветя. Страшно се зарадвах,когато видях , че наживо цвета беше перфектен, а цветята ставаха без какъвто и да било проблем :-).
По тази идея решихме да направим и в още два цвята, за да има разнообразие, но тях ще ви покажа утре :-).


12.04.2011 г.

Сватбени покани! - 2

Втори вариант

Ето това са следващия вид покани. Станаха изключително нежни и съвсем в сватбен дух. Тези ще зарадват вероятно малко по-консервативните гости,които са свикнали с традиционните неща ;-).
Мънистата присъстват и тук и всъщност мисля,че точно те засилват още повече нежното излъчване на цялата идея.Сватбени покани! -1

Първи вариант

Още преди 2 седмици обещах да напиша тази публикация, но както някой от вас знаят компютъра ми даде отбой и всичките ми планове се отложиха във времето. Така или иначе вече всичко е наред и аз с удоволствие искам да споделя с вас над какво работих последния месец и половина. Едно много мило младо бъдещо семейство хареса моите картички и ми възложи изключително важната задача да изработя покани за предстоящата им сватба. Всички знаят,колко приятно е когато някой харесва това, което творите,а става още по приятно,когато получите и поръчка ;-). А когато поръчката е свързана с толкова важно събитие, като сватба не мога да ви опиша с какво удоволствие започнах и с какво удоволствие работих по всяка една идея. Това на практика е първата ми голяма поръчка и много се надявам да не е последната :-). Но да ви разкажа малко за самите покани. Идеята беше да са разбира се много нежни, да са поне 5-6 различни вида, да не са съвсем стандартни сватбени покани, а да са точно като картички,които ще останат като спомен за получателите. Интересно звучи нали?! Измислих около 10 различни варианта и след като от тях избрахме точно кои са най-близко до желания резултат се започна с работата. Разбира се аз ще ви споделя всички идеи,но първо ще отделя специално внимание на тези,които си избраха младоженците.
Ето това е първия вариант :-)
Бяла основа върху, която съм залепила изработена от мен текстура на рози със сребриста ембос пудра. Отгоре съм сложила релеф и разбира се съм 'поопушила'краищата със синьо мастило. Акцента е голямо бяло текстилно цвете, в което съм вплела цвете от бели синци.