22.06.2011 г.

Закачка ;-)

Днешната картичка е от онези проекти, които наистина ме измъчват много докато видят бял свят ха-ха.Козовете по проекта бяха следните: картичката ще е подарък от момиче за любимото момче; той обича компютрите и си мечтае за 'Apple';един от любимите му цветове е оранжевия и последния коз беше свързан с момента на подаряване на самата картичка - посрещане на изгрева заедно :-). Козовете не са никак малко, но са толкова различни, че изпаднах в потрес, когато застанах пред това предизвикателство. Умувах наистина много и накрая реших!!! Щом става дума за любов значи детайлите са важни - трябваше да включа всяка подробност,която ми бе споделена за въпросния човек, за да показва картичката във всяко отношение, че тя не е случайно избрана ;-). Ябълката - разбира се няма начин да се обърка подтекста ;-). Цветовете на ябълката умишлено реших да са в цветовете на дъгата, за да напомнят за момента на подаряване на картичката - началото на новия ден. Отвътре на ябълката сложих за акцент любимия оранжев цвят и разбира се любовния елемент реших да е текстурата с надписи Love. Специално за текстурата имах известни колебания дали да я оставя така небрежно отпечатана или да направя наново плътен хубав отпечатък. Накрая то е ясно какво решение взех,но да си призная все още се питам дали постъпих правилно (blush).


Картичка за рожден ден ...

Здравейте приятели! Напоследък пак позабравих за блога, но имам доста работа и колкото и да ми се иска да имам поне по няколко публикации на седмица нещо не успявам да смогна. Картичката, която искам да ви покажа днес е много нежна и като цветове и като излъчване - поне така я виждам аз хи-хи. Правена е по поръчка за една дама,която скоро ще има рожден ден ;-).


5.06.2011 г.

Birthday card

Ето още една поръчкова картичка. Винаги когато тръгна да правя картичка по поръчка искам от поръчителя да ми даде достатъчно козове за човека, за който ще е предназначена, за да мога да направя нещо, което да съм поне малко сигурна, че ще му хареса.В този случай козовете бяха долу горе такива - младо момиче,което обича да чете фентъзи и по-конкретно книги за вампири и подобни и освен това на картичката трябваше да има задължително цвете. Не исках да я правя мрачна, но пък исках поне малко да запазя духа на фентъзи елемента. Според мен се справих ,но дали наистина е така ще кажете вие ;-).


4.06.2011 г.

Oak tree

Днес искам да ви покажа едно много специално дръвче,което завърших началото на тази седмица. Специално е по много причини, но може би ако споделя само тази, че е правено по желание на моя възлюбен съпруг ще е достатъчно ;-). Той винаги е търсил в моите дръвчета повече реалистичност дори да си призная сме спорили по този въпрос, затова най-важното в този проект беше да създам максимална близост с реалността. Другата задача,която си поставих беше това да бъде едно наистина кичесто дръвче с богата корона. Постарах се наистина много. Накрая понеже трябваше много експедитивно да го завърша, за да е готово за повода , за който го правих толкова ми беше писнало от това да обличам пласт след пласт гипс, че си мислих, че никога няма да имам търпението да го завърша .В крайна сметка успях и не само, че успях но мисля, че това е може би едно от най-красивите дръвчета, които съм правила. Изразходвах почти 1 кг мъниста от най-малките (2мм). Изплетените клонки са над 250 броя,а височината отиде към 40 см. Както виждате най-накрая си намерих и изкуствен мъх, който да има цвета, който толкова много исках. Снимките ми не са много сполучливи :-(.Оказа се доста голямо предизвикателство за снимане това дръвче, защото колкото и да се мъчих все не успявах да покажа хубавия зелен цвят на мънистата.
3.06.2011 г.

Sweet life :-)

Реших да направя една кратка сладка публикация, защото докато си сортирах снимките в компютъра попаднах на няколко снимки на торти ,които съм правила преди сигурно 2 години ,когато бях във вихъра на тортоправенето. Сега време за тортички нямам, но пък не пречи да ви покажа какви съм ги забърквала тогава ;-). Опитите ми са много далеко от сладкарското изкуство, но пък за непрофесионалист мисля, че са си прилични. Пък и да си призная точно тези са правени за близки до сърцето ми хора,които бяха много щастливи от жеста, така че при всички случаи няма от какво да се оплаквам.Happy birthday Dad!

От толкова време не съм публикувала нищо в блога, че вече взех да забравям как изглежда ;-). Но пък като всеки път причината да не публикувам съвсем не е защото няма какво, а защото фактора време е в ограничено количество, а да си призная последните две седмици покрай мен беше истинска лудница от към ангажименти. Една от поръчките ми беше за четири картички, всяка за различен повод. Тази, която ще ви покажа днес е разбира се за рожденния ден на нечий татко ;-). Въпросният татко обича колите и обича да ги ремонтира, та затова картичката е в този монтьорски дух. Надявам се да ви хареса.


Имам обещание,което искам да изпълня сега и то е да дам линк към схемата за magic boxes - http://www.magic-boxes.com/smallbutterflybox.htm