9.07.2013 г.

Шели :-)

Завладяна тотално от куклите аз продължавам да експериментирам с тях. Все още не съм намерила съвсем своя стил и опитвам да пресъздавам това, което съм видяла от творчеството на някой мои любими майсторки на кукли. Добре, че поне идеите за облеклата са съвсем и единствено само мои идеи, че иначе щеше да ме хване срам ;-).

И така ... представям на вашето внимание ШЕЛИ!
Тя е първата ми кукла с повечко детайли. Името, което й избрах някак си дойде с нея самата. Шели е нежна и красива, с много искрени звездички в очите. Тя е добър и верен приятел!





Използвани материали: лен, памучно кадифе, вълна, тюл, пълнеж от силиконова вата
Височина  43 см.

Това е от мен за днес :-).
Благодаря ви, че се отбихте!
До скоро!

3 коментара:

  1. Оу уау! невероятна е! Този тип кукли ми напомнят на един конкретен творец, но независимо от това - твоята си е индивидуална и неповторима! Очите и са много изразителни, а косата - страхотна! Само не ми казвай, че си навила буклите с вода и сапун, защото ще се пукна от яд, че моите не се получиха съвсем :-(

    ОтговорИзтриване
  2. Буклите ги правих само в вода, но не съм ги навивала, а сплитах на плитки. Като ги разплетох вълната си беше останала на вълнички. Някъде бях чела за вода и сапун, но не съм пробвала :-). Иначе куклата,като структура на тялото и тази голяма главица несъразмерна с него може би ти напомня за куклите на Елена Коган. Тиквоглавите кукли видях първо при нея и в интерес на истината от нея се зарибих да пробвам точно такъв вариант, но се оказа че подобен на нейния стил има и при няколко други творци и не мога да кажа кой от кого е копирал в крайна сметка ха-ха. Иначе за тази кукла съм си правила кройката сама, защото в началото не намирах нищо подходящо, което да ползвам. То затова и тиквената ми главица е от 4 части, а то трябвало да бъдат 5. Със сигурност моята кукла си има индивидуалност, но се надявам с времето да успея да си намеря типичен мой стил, който да бъде разпознаваем и да напомня за мен, не за някой друг творец :-).
    Благодаря ти :-)))))!

    ОтговорИзтриване
  3. Прииска ми се отново да бъда малко момиче, което играе с кукли, шие им дрехи, слага ги в специално изработени за тях легла, столчета, къщи. Благодаря на теб и твоята приказна Шели, че ме върна в детството! А дрехите са й толкова хубави, бих ги носила с удоволствие! И прическата с това цвете в косите.. Невероятна работа!

    ОтговорИзтриване