15.09.2010 г.

Тортички

Тъй като през последните години съм изработвала много неща , ще започна това пътешествие, като направя кратък разбор на по-голяма част от проектите до този момент.

Като начало реших да ви покажа как човек може да твори в една друга много сладка насока ;-) - да направим и после да украсим интересно тортичка. Запалих се по това занимание през 2006 година, но напоследък много рядко практикувам, защото времето ми е доста ограничено, а украсяването на една тортичка отнема наистина доста време. Това съвсем не значи обаче, че не правя торти ... напратив, правя, но със съвсем простичка украса
... Но как започна всичко. От малка много обичам да готвя. В 4-ти клас направих първата си супа леща и оттогава разбрах, че готвенето за мен ще е е супер удоволствие :-). Опитвах се да правя всякакви неща включително и торти, но обикновенно с тортите нещата не ми се получаваха. Порастнах, омъжих се ... мъжът ми сигурно всеки ден благодари на Бог, че мога да готвя добре, защото като всеки мъж и той обича да си похапва хубави гозбички ;-). Две неща, които обаче много исках да умея да правя неуспявах да направя както трябва - да правя торта и да меся питка. Тогава един ден реших, че няма да се оставя така и ще взема да се науча и това да правя. За тортите не ми трябваше много. Намерих един форум в който си пишеше всичко, как да направим и как да украсим една торта добре. Стъпка по-стъпка малко по-малко започнах. Първия ми опит за украса беше уникално провален. Хванах се да правя едно бордюрче от крем и за да върви плавно трябваше да въртя подноса с тортата докато шприцовам Толкова се бях вглъбила да украсявам , че в един момент тортата отишла на ръба на масата и докато се усетя тя вече беше на земята ... една огромна пихтиена маса, която за нищо не ставаше ... По-големия проблем беше, че тортата беше за рожденния ден на свекърва ми, а той беше след няколко часа ха-ха. Ще ми повярва ли някой ако кажа, че за 4 часа сглобих и украсих наново още една торта, та в крайна сметка свекърва ми остана много доволна. Няма да ви отегчавам с повече обяснения, ще ви покажа някой от опитите ми, като разбира се ще започна от първия ми грандиозен проект и това е тортата за рожденния ден на дъщеря ми.















































Това съвсем не са всички тортички, които съм правила, но останалите ще ви покажа в някоя от следващите ми публикации.

4 коментара:

  1. bravo,....neverojtno krasivi sladki izku6eniq ,prodylgavai vse taka ....pozdravi ot borjna

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Бори! Много отдавна не съм правила тортички, но по някое време може и да ми дойде музата отново да се захвана с тях :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Има ли нещо в което да не те бива :)
    Шапка ти свалям, много си добра :)

    ОтговорИзтриване